ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Târgovişte, Gabriel Boriga, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Astfel, a fost menţinută sentinţa pronunţată în 29 aprilie 2013 de Judecătoria Târgovişte, care l-a condamnat pe Gabriel Boriga la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, în procesul de corupţie privind achiziţia la preţuri supraevaluate a unor echipamente pentru locuri de joacă.

Edilul, aflat la al doilea mandat, din partea PDL, a afirmat însă că va rămâne în funcție, întrucât nu există niciun temei legal pentru a demisiona.

În acesat dosar de corupţie, alături de Gabriel Boriga au fost condamnaţi Gheorghe Simoiu, finul primarului Gabriel Boriga, patron al SC Utilex Construct SRL Pucioasa, care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Mihai Olaru, directorul fostei Direcţii de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Primarul Gabriel Boriga a fost trimis în judecată în luna mai 2011 de către procurorii DNA Ploieşti, alături de Gheorghe Simoiu, finul său, patronul firmei SC Utilex Construct SRL Pucioasa, şi de directorul fostei Direcţii de Construcţii a Primăriei Târgovişte, în prezent SC Municipal Construct SA Târgovişte, Mihai Olaru, pentru prejudicierea bugetului Consiliului Local Târgovişte cu suma de 399.832,12 de lei, aproximativ 100.000 de euro, reprezentând achiziţia supraevaluată de echipamente pentru amenajarea locurilor de joacă.