ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe mesele americanilor se vor afla în curând mere modificate genetic. Guvernul SUA a aprobat plantarea în scopuri comerciale a unor mere modificate genetic astfel încât să nu îşi schimbe culoarea atunci când sunt tăiate sau lovite, scrie The New York Times.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Departamentul pentru Agricultură al SUA  susţine că fructele nu prezintă niciun risc pentru consum. Merele Arctic au fost modificate genetic în aşa fel încât să nu se mai oxideze după muşcare sau tăiere. Merele nu se înnegresc niciodată şi rămân proaspete săptămâni întregi, chiar şi tăiate.

Producătorii se tem însă de impactul negativ pe care îl au asemenea produse modificate genetic în rândul consumatorilor şi se tem de o scădere masivă a exporturilor. "Pe piaţă nu pare să existe la ora actuală un loc pentru mere modificate genetic", a spus un oficial al unei companii care se ocupă de ambalarea merelor.