ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a susținut joi prima conferință de presă după câștigarea alegerilor, alături de Mircea Sandu, și a anunțat primele măsuri: numirea lui Gheorghe Chivorchian în funcția de secretar general al FRF, păstrarea lui Victor Pițurcă pe banca tehnică a Naționalei, a lui Alexandru Deaconu ca șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, demiterea lui Anghel Iordănescu din funcția de director tehnic al Naționalei, dar păstrarea sa în noua organigramă.

De asemenea, Răzvan Burleanu a confirmat că îi va acorda o funcție de conducere lui Marcel Pușcaș, nu însă și lui Vasile Avram, iar renta viageră anuală a lui Mircea Sandu a fost scăzută de la 75.000 de euro la 50.000 de eur0 și anularea dreptului la mașină și secretară plătite de FRF.

Cele mai importante declarații ale lui Răzvan Burleanu din conferința de presă de joi:




  • Înainte de toate vreau să mulțumesc membrilor afiliați care mi-au oferit voturile lor pentru a câștiga președinția FRF și iubitorilor fotbalului care mi-au trimis mailuri, mi-au dat telefoane, m-au sprijinit... Nu-i vom dezamăgi. Îi mulțumesc domnului Mircea Sandu, pentru sprijinul pe care este dispus să mi-l acorde. FRF va intra într-o altă etapă, puternic racordată la ceea ce presupune occidentul, meritocrație, profesionism. Am început cu o întâlnire cu Mircea Sandu, am schimbat impresii, mi s-au pus la dispoziție documente, mâine vom avea o vizită împreună la Centrul Național Mogoșoaia și Buftea.





  • M-am întâlnit aseară cu domnul Victor Pițurcă, l-am asigurat de toată susținerea mea, de aprecierea mea, pentru că am văzut că aprecierile mele la adresa unor tineri antrenori români au fost răstălmăcite și deja dădeați alt selecționer. Nu e cazul, Victor Pițurcă rămâne selecționerul României.





  • O parte din atribuţiile pe care le are acum domnul Iordănescu vor fi preluate de un manager sportiv. În ceea ce priveşte statutul domnului Iordănescu, am avut doar o discuţie de câteva minute, o să ne mai întâlnim să vedem dacă vrea să rămână. Eu îmi doresc să rămână, dar să vedem dacă şi dumnealui doreşte.



De partea cealaltă, Mircea Sandu a afirmat că se va concentra pe proiectul participării României la organizarea Euro 2020 și că a ”șters cu buretele” toate duelurile verbale din ultima vreme cu noul șef al fotbalului românesc.

Cele mai importante declarații ale lui Mircea Sandu:




  • I-am înțeles dorința, am redus la 50.000 de euro, de la 75.000, nu voi avea nevoie de mașină, nu voi avea secretară, voi avea însă solicitarea ca Mihalache, care va fi în continuare angajat al FRF, să fie în continuare consilier și project manager și să-i acord un salariu în plus. Am înțeles reacția, am reacționat imediat, ăsta e finalul. Și de îmbolnăvit, promit să nu mă îmbolnăvesc acum.



  • Sunt dispus la orice solicitare să spun prezent. Aș fi făcut-o cu orice președinte, cu atât mai mult cu Răzvan, care este foarte tânăr. Am terminat cu minicandidatul, cu minifotbalul și credeți-mă că tot ce s-a întâmplat pe parcurs este undeva în spate. Și-a fixat deja primele întâlniri, s-a întâlnit cu membrii CEx, rămâne ca pe parcurs să decidă cu cine va continua, la cine va renunța. Începând de astăzi contractul meu de președinte cu FRF se încheie, urmând ca de mâine domnul Burleanu să înceapă și cu contractul activitatea.



  • Îl asigur că cei din Federație îi vor fi la fel de devotați cum mi-au fost și mie, că în mine va avea mereu un sprijin, când va dori, avem aceeași preocupare, campionatul european din 2020, mă voi canaliza în această direcție.



  • Îl felicit încă o dată pe Răzvan Burleanu pentru că a fost ieri ales liber și democratic, transparent, președinte al FRF. Cel mai tânăr președinte de Federație din Europa la ora actuală. Cred că și din lume. Nu-mi aduc aminte de alți foarte tineri președinți de federație europeni. Eu, în 1990, mă mândream, la 38 de ani, că sunt un tânăr președinte de Federație. Acum, tinerețea e și mai pregnantă.