ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrarea în vigoare, sâmbătă, a noului Cod Penal si a noului Cod de Procedură Penală, produce primele efecte. 12 deţinuţi au primit deciziile de eliberare iar alte 400 de puşcăriaşi ar putea ieşi din închisori in perioada imediat următoare.

Primul condamnat care a scăpat de puşcărie cu ajutorul noilor coduri este un bărbat din Baia Mare. Alţi 11 colegi de "suferinţă" au primit şi ei dreptul de a pleca acasă.

Potrivit judecătorului Cristi Dănileţ, citat de postul Digi24, aproximativ 200 de deţinuţi vor fi eliberaţi până luni iar alţi 200 vor iesi de după gratii săptămâna viitoare.

Motivul acestei adevarate amnistii este că noul Cod Penal prevede termene mult mai scurte de eliberare condiţionată pentru o întreagă pleiadă de infracţiuni, cum sunt furtul şi abuzul în serviciu.

Foto: agentiadecarte.ro