ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Metropola Vancouver va fi gazda primului ATM prin intermediul căruia moneda virtuală Bitcoin va putea fi achiziționată sau schimbată contra dolarilor canadieni. Unul dintre cofondatorii companiei Bitcoiniacs, cea care a lansat această afacere, afirmă că obiectivul acesteia este ”să împânzească toată Canada” cu astfel de bancomate.
Este primul ATP pentru Bitcoin din lume. Vom mai da în folosință alte patru în luna decembrie, iar apoi vom împânzi întreaga țară, în orașele importante. Ne gândim la metropole precum Toronto, Montreal, Calgary și Ottawa, dar nu am stabilit nimic cu certitudine.

Bitcoiniacs este o companie de brokeraj, care taxează cu 3% tranzacțiile cu Bitcoin și cash.

Bitcoin este cea mai populară monedă virtuală din lume, mai ales după ce compania care controlează motorul de căutare chinezesc Baidu a anunțat recent că acceptă plăți cu această valută.

Un Bitcoin, care este tot mai popular în cumpărăturile online, valora în luna mai a acestui an 125 de dolari, dar valoarea sa a suferit fluctuații anul trecut, de la 13 la 250 de dolari.Potrivit portalului localbitcoins.com, un Bitcoin poate fi achiziționat începând cu 632 de RON, până la 653 de RON.

Printre companiile online mari care acceptă plățile cu Bitcoin se numără Wordpress, ori Reddit.

La mijlocul lunii august, legalitatea Bitcoin a fost recunoscută oficial în Statele Unite ale Americii, printr-o decizie judecătorească, într-un proces în care care a fost implicat un fond de investiții care a strâns peste 700.000 Bitcoin din plasamente oferite şi vândute în 2011 şi 2012, ce valorau peste 4,5 milioane de dolari.

Bitcoin este o monedă virtuală creată în 2008 de un anonim poreclit Satoshi Nakamoto, care nu depinde de nicio autoritate centrală și care își bazează existența pe principiile criptografiei. În luna august a acestui an, existau aproximativ 11,5 milioane de Bitcoin în circulație, iar crearea acestei valute va înceta atunci când se va atinge cifra de 21 de milioane, pentru a se evita hiperinflația.

Autoritățile din multe țări supraveghează îndeaproape tranzacțiie cu Bitcoin, din cauza bănuielilor că această valută este folosită pentru spălare de bani, jocuri de noroc ilegale, ori achiziționarea de droguri care nu sunt supuse reglementării.