ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce în zona campusurilor universitare au apărut mai multe reclame la unele firme de videochat, Primăria Municipiului Iaşi a decis să ia atitudine împotriva firmelor care se promovează agresiv prin bannere sau panouri outdoor şi solicită îndepărtarea acestora.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Am notificat toţi agenţii de publicitate exterioară să ia măsuri de îndepărtare a tuturor reclamelor care invită la videochat. Facem acest lucru în temei cu legea. Având în vedere discu­ţiile cu universităţile, «Cuza» şi «Gh. Asa­chi» în special, s-a observat în ultima pe­rioadă o explozie de reclamă pentru video­chat, atât în zona Copou, cât şi în Tudor Vladimirescu", a spus viceprimarul Mihai Chirica pentru Ziarul de Iaşi.

Chirica a invocat lit. c) alin. (2) al art. 4 din Legea 196/2003 unde se prevede obligaţia ca firmele de vi­deochat „să nu folosească o reclamă stra­dală indecentă“. „E o chestiune foarte serioasă, se profită şi se manipulează sărăcia sau nivelul de trai scăzut, lipsa fondurilor bă­neşti a unor copii care au venit aici să facă studii“, a comentat Chirica. Viceprimarul a adăugat că toată reclama stradală la vi­deochat nu va mai fi permisă întrucât pu­blicitatea se face în sensul promovării unor activităţi care, în opinia acestuia, „nu sunt în consonanţă cu demnitatea umană“.

Reprezentanții videochat-urilor spun că își vor „reorienta efortul de marketing pe alte canale de comunicare, pentru a proteja sensibilitățile publice”, însă aceștia sunt de părere că motivele de moralitate invocate de municipalitate nu sunt corecte, atât timp cât fetele care lucrează la videochat au peste 18 ani.