ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O analiză a companiei Bitdefender, citată de Agerpres, relevă faptul că atacurile informatice camuflate în certificatele digitale vor crește semnificativ, iar hackerii vor prefera, în 2014, dispozitivele medicale, computerele de bord ale autoturismelor, reclamele de pe reţelele sociale și crearea unor viruşi din ce în ce mai sofisticaţi pentru Android. Nu în ultimul rând, tendința de creștere a aplicaţiilor de tip adware şi spyware va continua și în acest an.


Până în 2015 numărul de terminale conectate la internet peste tot în lume va ajunge la 25 de miliarde, iar până în 2020 se va dubla. Acestea includ dispozitivele de monitorizare a funcţiilor vitale, aparatura medicală, computerele auto de bord, semnalizatoarele de urgenţă sau dispozitivele de uz casnic.


În cazul telefoanelor mobile şi al tabletelor, hackerii se vor axa din ce în ce mai mult pe crearea de viruşi pentru Android, mai ales pentru furtul datelor personale, întrucât aproximativ 70% din piaţa de sisteme de operare pentru mobile este dominată de sistemul de operare al Google.


Un alt obiectiv al hackerilor va fi, în 2014, programul de operare Windows XP, a cărui perioadă de viaţă va expira în această primăvară.


Nu în ultimul rând, nu vor fi ocolite de atacul infractorilor cibernetic accesoriile vestimentare inteligente, precum brăţările medicale de monitorizare a semnelor vitale conectate la internet devin din ce în ce mai populare peste tot în lume, dar şi reţelele sociale.


Potrivit estimărilor Bitdefender, volumul de viruşi va depăşi 250 de milioane de exemplare pe parcursul anului 2014, din cauza capacităţii de adaptare a viruşilor, trăsătură prezentă în aproape toate pachetele de software periculos majore de pe piaţa neagră.