ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania sud-africană Rand Refinery, principalul furnizor mondial de aur, a anunţat printr-un comunicat că intră pe piaţa românească.

Compania va oferi mai multe detalii despre activitatea pe piaţa locală într-o conferinţă de presă ce se va ţine luni.

Rand Refinery a fost înfiinţată în anul 1920, în Africa de Sud, de către Ministerul Minelor, cu scopul de a rafina aurul din minele naţionale şi de atunci Rand Refinery a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur, reprezentând 30% din cantitatea totală de aur rafinată în lume până în prezent, potrivit companiei.

Compania produce o gamă largă de produse finite, de la lingouri turnate la lingouri ştanţate, monede, medalioane şi plancheţi, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor şi industria producătoare, şi furnizează servicii suport, logistică şi depozitare de valori, fiind şi singura companie autorizată legal să bată moneda sud africană Kruggerrand.
Cei mai mari acţionari ai companiei sunt AngloGold Ashanti - 42,41% şi Sibanye Gold - 33,15%, iar conform unui raport al companiei, pentru 2012, Rand Refinery a raportat venituri de 870 milioane ranzi (58 milioane euro), în creştere cu 48%, şi un profit dublu, de 251 milioane ranzi (16,7 milioane euro).