ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principele Nicolae va parcurge 1.000 de kilometri pe bicicletă, într-un turneu caritabil. Va pleca în cursă joi şi va străbate ţara de la Sighetu Marmaţiei la Constanţa. Din banii strânşi, Principele Nicolae va cumpăra cărţi pentru copii, arată tvr.ro.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Nepotul Regelui Mihai se antrenează din vara anului 2014 pentru această cursă. Startul se dă joi, din Sighetu Marmaţiei. 11 zile va dura turneul. Principele Nicolae va trece prin 13 oraşe.

Turul ciclist caritabil se numeşte "Cărţile copilăriei pe bicicletă". În fiecare judeţ, toţi cei care doresc să pedaleze alături de Alteţa Sa Regală i se pot alătura. Trebuie doar să liciteze pentru locurile disponibile în pluton.

Cei interesaţi pot face si donaţii on-line. Din fondurile strânse vor fi cumpărate cărţi ce vor fi donate copiilor din comunităţi sărace.

Vor fi create astfel şi cluburi de lectură. Statisticile arată că 53,3% dintre români au probleme de alfabetizare.