ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României vor sărbători Noaptea Învierii la Chișinău, se arată într-un comunicat al Casei Regale.


[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

În seara zilei de sîmbătă, Altețele Lor Regale vor participa, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chişinău, la slujba de luare a Luminii Sfinte oficiată de Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

În aceeași noapte, Principesa Margareta și Principele Radu vor participa la slujba de Înviere oficiată de Înalt Preasfinția Sa Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la Biserica „Sfinții Petru și Pavel”.

Este pentru prima oară după 73 de ani cînd Familia Regală a României va păși în Catedrala Mitropolitană din Chișinău. La 31 octombrie 1942, Regele Mihai și Regina Mamă Elena au participat la slujba religioasă cu ocazia restaurării Catedralei. Aceasta a fost ultima vizită a Regelui Mihai și Reginei Mamă Elena la Chișinău.