ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Pro Vita București transmite: O importantă victorie: Curtea Constituțională întărește autoritatea părintească în problema „educației sexuale”

Așa cum am scris în repetate rânduri, bătălia pentru inocența copiilor noștri a ajuns și pe tărâmul legislativ. Recenta lege sprijinită de USR care introduce „educația sexuală” (și folosește în mod specific acest limbaj) a fost contracarată de o alta, inițiată de 6 parlamentari pro-familie, menită să înlocuiască „educația sexuală” prin „educație sanitară” și, mai ales, să respecte autoritatea parentală, ocrotită de art. 29 din Constituție.

Această din urmă lege a fost sesizată pentru control de constituționalitate de președintele României, despre care știm de multă vreme că nu este un prieten al valorilor pe care le apărăm. 

Am formulat, cu sprijinul vostru, un punct de vedere în atenția Curții.

În ședința de judecată din 24 septembrie, Curtea a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea Președintelui și a decis că legea este constituțională în raport cu criticile formulate. 

Astfel, formularea juridică validă rămâne următoarea:

„i) derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Deși nu am primit încă motivația magistraților, pe care o așteptăm cu mare interes, putem lesne presupune că 1). se rețin prevederile constituționale care conferă părintelui dreptul de întâietate în ce privește educația moral-valorică și 2). se ține cont de precedentul de la ora de religie, când, în noiembrie 2014, aceeași Curte a hotărât că înscrierea la ora de religie se va face prin cerere scrisă, expresă, a părintelui sau tutorelui.

Este un rezultat pe care îl apreciem ca foarte bun.

Vom reveni imediat ce hotărârea va fi redactată și comunicată publicului.

Din păcate, lupta nu s-a încheiat: președintele României are posibilitatea, de care credem că va uza, de retrimitere a legii către Parlament, pentru re-examinare.

Adenda: Cum să te împuști singur în picior

În noiembrie 2014, Curtea Constituțională decidea, la solicitarea lobby-ului secularist, că înscrierea la ora de religie se va face doar prin cerere expresă, scrisă, a părintelui.

Azi, aceeași Curte a decis că o recentă modificare a Legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care ora de educație sexuală (și ea recent legiferată și încă neintrodusă în programă) se va numi „educație sanitară” și, mai important, se va putea face doar cu acordul scris, la cerere, al părintelui, este în acord cu Constituția.

Evident, CCR nu putea să își ignore propria jurisprudență…

Un lucru pe care așa-zișii „progresiști” îl uită permanent este că schimbările pe care ei le forțează în societate, fără niciun temei și fără vreo necesitate, ci exclusiv din porniri ideologice, sunt suficient de volatile ca să se întoarcă împotriva lor oricând.

„Revoluția permanentă” va sfârși prin a-i devora pe revoluționari.

Asociația Pro Vita București

Nota Red: Rata de mame adolescente la care se referă în mod manipulatoriu comunicatul USR-PLUS surprins mai sus printr-o captură foto privește în mod special o categorie de populație care nu prea merge la școală.

În mod concret, potrivit unui STUDIU UNICEF disponibil spre descarcare de AICI, "Un aspect demografic important care caracterizează populația de romi este căsătoria precoce sau timpurie, întemeierea unei familii la vârste  coborâte prin comparație cu modelul majoritar. Datele de cercetare (ICCV, 2002:8) arată că în cazul populației  de romi vârsta la prima căsătorie a femeilor rome este foarte scăzută: • 35 % dintre femeile femeile căsătorite au făcut  această opțiune înainte de vârsta de 16 ani • 31% s-au căsătorit în perioada de vârsta de 17-18 ani • 26% au realizat prima căsătorie între 19 și 22 de ani • iar 8% s-au căsătorit după vârsta de 22 de ani. (...) Ponderea tinerelor rome care se căsătoresc sub vârsta majoratului (sub 18 ani) este de asemenea în  creștere: de la 44,6  în cazul generației de 25-29 ani la 52,1%  în cazul  generației de  20-24 ani. (...) Un  alt   comportament  demografic care ne reține atenția în cazul populației de romi este sarcina timpurie sau  alfel spus vârsta scazută la prima naștere. Datele de cercetare arată că la fel ca și în cazul creșterii ponderii  căsătoriilor timpurii (sub 18 ani) se înregistrează și o creștere a ponderii sarcinilor avute înaintea vîrstei de 18 ani. (...)
Ipoteza pe care o propunem este următoarea: cu cât gradul de tradiționalism al comunităților de romi este mai  ridicat cu atât este mai probabil ca numărul persoanelor de gen feminin care se căsătoresc timpuriu și au sarcini la vârste mici să crească. (...) Variabile care se asociază cu tradiționalismul: - Nivelul     de     școlaritate. (...)" ETC