ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două dintre echipele calificate la turneul final, Columbia şi Coreea de Sud, se confruntă cu importante probleme de lot, cu numai două săptămâni înainte de startul Cupei Mondiale din Brazilia, conform Antena 3.

Selecţionerul sud-americanilor, argentinianul Jose Pekerman, s-a văzut obligat să renunţe la Edwin Valencia, mijlocaşul celor de la Fluminense nereuşind să se refacă după o accidentare care i-a dat bătăi de cap de la începutul sezonului.

„Valencia nu va merge la Cupa Mondială. Accidentările şi problemele pe care le are nu îi permit să atingă forma necesară unei astfel de competiţii. Suntem obligaţi să-l lăsăm în afara lotului, deoarece nu va putea ajunge la cea mai bună stare fizică”, a explicat antrenorul columbienilor.

„Nu este deloc o veste bună, pentru că pregătirea fizică este un factor foarte important în pregătirea Cupei Mondiale”, a adăugat Pekerman.

Valencia este al patrulea jucător din lotul provizoriu al Columbiei la care Pekerman renunţă, după ce, săptămâna trecută, i-a anunţat pe Aquivaldo Mosquera, Elkin Soto şi Macnelly Torres că nu vor face deplasarea în Brazilia.

În ceea ce-l priveşte pe Radamel Falcao, tehnicianul argentinian a precizat că va aştepta până în ultimul moment înainte de a se decide dacă îl va include pe atacantul lui AS Monaco în lotul definitiv de 23.

„Îl vom aştepta pe Falcao până în ultima zi, până în ultimul minut”, a spus Pekerman.

De cealaltă parte, Coreea de Sud l-a pierdut pe Kim Jin-su, care va rata Cupa Mondială din cauza unei accidentări la gleznă.

Fundaşul stânga de 21 de ani va fi înlocuit în lotul pentru turneul final de Park Joo-ho (27 de ani, Mainz).

Selecţionerul asiaticilor, Hong Myung-bo, nu a scăpat însă de griji, fundaşul Hong Jeong-ho devenind incert în urma unei accidentări suferite în amicalul pierdut cu Tunisia.