ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general din New York, Letitia James, este pregătită să confiște bunurile fostului președinte Donald Trump dacă acesta nu va reuși să găsească bani pentru a acoperi amenda de 354 de milioane de dolari în cazul său de fraudă civilă, a declarat marți într-un interviu acordat ABC News, relatează Breitbart.

James a declarat pentru ABC News: "Dacă nu are fonduri pentru a achita sentința, atunci vom căuta mecanisme de executare a sentinței în instanță și vom cere judecătorului să îi confiște bunurile".

Trump a fost amendat vineri cu 354,8 milioane de dolari, plus aproximativ 100 de milioane de dolari în dobânzi înainte de judecată, după ce judecătorul Arthur Engoron de la Curtea Supremă din Manhattan a decis că fostul președinte și-a umflat averea netă pentru a obține condiții de împrumut mai favorabile.

Trump a declarat că va face apel la această hotărâre. Cu toate acestea, el va trebui să plătească amenda sub formă de cauțiune către statul New York înainte de a putea face apel.

Când a fost întrebat despre apărarea lui Trump potrivit căreia băncile au fost plătite pentru toate împrumuturile și nu au existat victime în acest caz, James a răspuns: "fraudele financiare nu sunt infracțiuni fără victime", dar nu a numit nicio victimă și a spus în schimb că frauda a fost "masivă".

"El s-a angajat în această fraudă masivă. Nu a fost doar o simplă greșeală, o mică omisiune, variațiile sunt extrem de exagerate, iar amploarea fraudei a fost uluitoare", a susținut ea. Ea a evocat apoi o situație ipotetică, spunând: "Dacă un newyorkez obișnuit ar intra într-o bancă și ar prezenta documente false, guvernul ar arunca cartea pe ei, iar același lucru ar trebui să fie valabil și pentru foștii președinți".

James a spus că a pus ochii pe clădirea lui Trump de pe Wall Street 40, cunoscută sub numele de "clădirea Trump".

"Suntem pregătiți să ne asigurăm că judecata este plătită pentru newyorkezi și, da, mă uit la 40 Wall Street în fiecare zi", a spus ea.

Ea a respins afirmația lui Trump potrivit căreia afacerile vor părăsi New York-ul din cauza cazului, spunând: "Ultima dată când am verificat, turismul este în creștere. Wall Street se descurcă foarte bine".