ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui proiect de lege dpus în Parlament, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ar urma să treacă în subordinea Ministerului de Interne, premierul urmând a numi direct şeful STS.

Aşa cum a anunţat premierul Ponta după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, majoritatea USL s-a mişcat rapid şi a depus în Parlament un proiect de lege care vizează direct STS.

Potrivit proiectului, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale devine Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul Ministerului de Interne şi va fi condus de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, toţi urmând a fi numiţi sau revocaţi din funcţii de premier.

Daca proiectul va deveni lege şi va intra în vigoare, Ministerul de Interne va prelua de la STS pentru noua structură întreg patrimoniul, personalul şi bugetul instituţiei.