ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia pentru Roșia Montană a modificat proiectul de lege prin care se legaliza exploatarea minieră cu cianuri a canadienilor de la Gabriel Resources.

Conform României Libere, membrii comisiei NU au respins proiectul de lege contestat în stradă, ci au modificat anumite articole.

Astfel, prima schimbare se referă la însuși titlul legii, care nu se mai referă, specific, la compania canadiană, evitându-se astfel contestarea lui pe acest motiv la Curtea Constituțională.

Darius Vâlcov(PSD) a anunțat că s-au adoptat opt amendamente la proiect, scoțându-se din textul legii referințe la Acordul dintre Guvern și RMGC.

S-au adopt opt amendamente, de la titlul legii, care a fost modificat, şi primele opt articole, care au schimbat total legea. În primul rând Acordul a fost scos. La articolul 1 din proiectul de lege se pomenea de un Acord. Acordul a fost respins. Darius Vâlcov, PSD

E a arătat că niciunul dintre amendamentele adoptate nu face referire la proiectul Roşia Montană.

UDMR a propus respingerea totală a proiectului de lege, dar PSD, PC și PPDD s-au opus, astfel că proiectul nu mai poate fi blocat. Acesta va fi doar amendat.