ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se întâmplă într-o școală de stat din România, finanțată din bani publici. La Liceul Palo Imre din Odorheiu Secuiesc, copiii maghiari au învățat că zona în care trăiesc ei este a Ungariei și că România ar trebui pe viitor să fie mult mai mică, relatează www.ziarharghita.ro. 
 
Cu multă implicare din partea cadrelor didactice plătite de România, copiii au învățat pe 4 iunie, cu ocazia celor 98 de ani de la Trianon, să renege integritatea teritorială a țării în care trăiesc. "În mod normal, dacă în Harghita mai există instituții, directorul acestei școli ar fi dat afară din învățământ împreună cu profesorii care au participat la așa ceva. Să te apuci tu ca educator să faci o asemenea hartă nu înseamnă decât că vrei să educi copiii în direcția de conflict cu România”, susțin jurnaliștii publicației harghitene, completând că elevii sunt puși de educatori și în conflict cu românii care ”le-au furat pământul”.
 
"Este de neacceptat așa ceva. Să aduci politica separatistă în școli cu mâna cadrelor didactice. Așa ceva nu este permis în nicio țară din această lume. Așteptăm cu mult interes reacțiile autorităților și desigur luarea unor măsuri atât disciplinare cât și penale.”, susține publicația.