ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotat cu cele mai mari șanse de a candida la Casa Albă din partea republicanilor, Donald Trump a făcut o propunere controversată. Acesta vrea să reintroducă simularea înecului pentru interogarea suspecților de terorism.
Această metodă este una extrem de controversată, fiind considerată chiar tortură de către apărătorii drepturilor omului, conform B1 TV. Asta după ce Trump a îndemnat la o înregistrare a musulmanilor din întreaga țară.

”Aș aduce-o (simularea înecului - n.r.) înapoi, da. Aș face asta. Eu cred că simularea înecului este nimic în comparație cu ceea ce ne fac ei nouă, ceea ce i-au făcut lui James Foley, când i-au tăiat capul. E cu totul altceva și aș aduce, absolut, înapoi interogarea și interogarea în forță”, a spus Trump.

El a mai declarat că nu vrea să închidă moschei. "Nu vreau să închid moschei. Vreu să supraveghez moschei", a subliniat Trump.

CIA a folosit simularea înecului pentru a interoga cel puțin trei persoane arestate în legătură cu atacurile teroriste din Statele Unite de la 11 septembrie 2001. Această practică a fost interzisă de către președintele Barack Obama când a venit la putere, în 2009.

Potrivit ultimului sondaj Washington Post/ABC News, Trump se clasează în fruntea contracandidaților republicani, cu 32% din intențiile de vot, și este urmat de chirurgul pensionar Ben Carson.