ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de turci au manifestat sâmbătă la Istanbul în faţa consulatului României pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, aflăm de pe situl Active News.

[P] O istorie sinceră a poporului român - comanda online

Ce înseamnă asta mai concret, care este semnalul acestui gest aparent bizar, parcă desprins, cum spunea cineva pe aici, din situl satiric TNR? Mai ales ca nu răspunde unei acțiuni oarecum echivalente, cum ar fi fost de pildă o manifestație pentru eliberarea Kurdistanului care să fi avut loc în prealabil la București.
Semnalul pentru noi este unul care ar trebui, încă o dată, să ne pună pe gânduri.

Deşi România ar fi putut fi o poartă a Turciei spre Europa, rolul acesta începe să fie preluat de Ungaria. Aceeaşi ţară care şi-a arogat acest rol şi în privinţa Rusiei, devenind un pol geopolitic extrem de important în zonă. Cine cunoaşte problemele din Rep. Moldova, ştie că toţi trimişii UE la Chisinau erau maghiari, datorită unui pact tacit între Rusia şi UE.Noi ne limitam doar la atât: să mârâim la Moscova.

Ce reprezintă Turcia? O imensă piaţă de desfacere (75 de milioane populație), o economie în expansiune şi a doua armată a NATO. O ţară care avea o creştere, în plină criză economică mondială, de aprox. 8%, în timp ce state puternice, ca Germania de ex.abia atingeau 3% în 2011 şi 0,7% în 2012.

Turcia, datorită norocului ei că nu a intrat în UE, a reuşit performanţe economice incredibile, chiar dacă s-a încercat destabilizarea ei politică în ultimii ani pe modelul Pieţii Maidan (Taxim).
Oricum, cine a fost în vizită în Turcia, știe că românii sunt extrem de simpatizați, din varii motive, în aceasta țară. Am profitat de aceasta simpatie evidentă și de necesitatea ca Turcia sa aibă un partener viabil în UE? Nici vorbă!

Ungaria, o ţară cât 1/3 din România îşi joacă această carte pe un fond de debilitate colosală a diplomaţiei noastre, forţată de politicieni rataţi că să se replieze strict în zona euro-atlantică şi să uite de propriile interese în vecinătate sau din alte părţi unde aveam relaţii tradiţionale, în mod special China şi statele arabe. Relaţii cimentate în zeci de ani au fost în mod deliberat ignorate, deși Occidentul are acolo propria agendă economică pe care o duce nestingherit.

"Nu mai sunt de actualitate", spuneau funcţionarii cu mânecuţe din MAE, care considerau ca esenţiale strict relaţiile cu Occidentul. Nu mai vorbim de zgândărirea prin gard a ursului rusesc, mai ales în deceniul politic băsist.

În cel mai bun caz, relaţiile au fost pur şi simplu "îngheţate", pentru ca să arătăm cea mai mare obedienţă posibilă Hegemonilor.
O adunătură de sedați în incubatoarele Soros fac politica externă a României. Cine are o alta opinie este catalogat scurt ca putinist, dughinist, nedemocrat, ceaușist etc. Oricum este blocat sa-și spună părerea in mess media aservita globalismului. Care aparține unor politicieni sau oameni de afaceri care sunt timorați permanent de servicii si DNA, fiind amenințați cu pușcăria.

În acest timp, Ungaria îşi joacă cartea expansionistă fie şi la acest nivel simbolic, cum se întâmplă acum, profitând de o Românie care ţipă împotriva politicii acesteia pe facebook sau care creează partide anti-maghiare, de sistem, având complexe de copil tâmpit.

România, o ţară mare, cu (încă) 20 de milioane de cetăţeni, este incapabilă să facă altceva decât ca apendice mărunt al politicii globaliste euro-atlantice.
Pot spune, fără să greşesc prea mult, că politica noastră externă duce, pas cu pas, la destabilizarea și destrămarea României.

Rezultatul este o dovadă a unei lipse de viziune absolut prostești  (pentru ca în joc sunt, totuși, destinele unei națiuni) a unei clase politice care şi-a dat măsura impotenței vreme de 25 de ani.