ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un protest de amploare are loc duminică în capitala Ucrainei, Kiev, după ce un lider al Opoziţiei a fost bătut crunt de forţele de ordine, ajungând în spital cu multiple traumatisme.

Aproximativ 50 de mii de oameni au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu Iuri Luţenko, fost ministru de Interne al Ucrainei. Acesta a fost agresat de forţele de ordine vineri noaptea, în timpul unei acţiuni de protest faţă de decizia unui tribunal de a-i condamna la ani de grei de închisoare pe trei bărbaţi care au vrut să arunce în aer statuia lui Lenin.. Transportat de urgenţă la spital, Luţenko are multiple traumatisme craniene şi se află în stare grava. Ministru de Interne în cabinetul Iuliei Timoşenko, Luţenko a petrecut trei ani în puşcărie, fiind eliberat doar după intervenţia oficialilor europeni.