ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste de amploare au loc în aceste zile în Istanbul şi în alte oraşe din Turcia, pe fondul uriaşului scandal de corupţie la nivel înalt. Premierul Recep Erdogan a demis nu mai puţin de 10 miniştri, însă el nu a renunţat la funcţie.

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia premierului Erdogan, acuzându-l pe acesta că a implementat şi susţinut o reţea de corupţie prin intermediul partidului său.

Recep Erdogan a răspuns prin remanierea Guvernului, 10 miniştri fiind schimbaţi din funcţii. Trei dintre aceştia îşi prezentaseră demisiile cu puţin timp înainte de remaniere, după ce fiii lor au fost arestaţi.

Protestatarii nu sunt mulţumiţi si îi cer premierului turc să-şi depună mandatul. Un miting de proporţii este anunţat pentru vineri, în Piaţa Taksim din Istanbul.

24 de persoane au fost arestate săptămâna trecută în Turcia, între acestea aflându-se preşedintele unei bănci de stat şi fiii a trei miniştri.