ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele împotriva exploatarii dela Roşia Montană şi a gazelor de şist continuă. Peste 200 de persoane au protestat, duminică seară, la Cluj-Napoca şi au participat la un marş prin centrul oraşului, fără a bloca traficul rutier. Participanţii la protest s-au adunat pe bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, în faţa Monumentului Memorandiştilor, având parcarte cu mesaje precum "Parlamentul României a ajuns casa hoţiei", "Dictatură la Pungeşti, România unde eşti?", "Ponta şi ai lui, mincinoşii neamului", "Gazele de şist otrăvesc apa, aerul solul". Ei au scandat "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Plouă, ninge, uniţi vom învinge", "Hoţii", "Solidaritate", "Clasa politică e sub orice critică", "Jos Ponta, jos, că eşti un mincinos".

Protestatarii au pornit, după o oră, într-un marş pe străzile din centrul oraşului, pe bulevardul Eroilor, trecând pe la Prefectura Cluj şi prin Piaţa Unirii, şi au încheiat protestul în Piaţa Lucian Blaga, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. La final, ei au scandat mesaje de solidaritate cu protestatarii din Capitală: "Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta", şi împotriva Jandarmeriei - "Ruşine, ruşine, jandarmi bucureşteni" şi "Jandarmeria apără hoţia".

Începând de luni vor avea loc proteste zilnice la Cluj Napoca, de la ora 12.00, în faţa Prefecturii Cluj.

O manifestaţie a avut loc duminică seară şi la Guvern, protestatarii strigând "Demisia", unii încercând să forţeze cordonul dublu de jandarmi care este dispus în faţa sediului Executivului .Comisia parlamentară specială a respins, în 11 noiembrie, proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană adoptat de Guvern.

Sursa foto: citynews.ro