ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unor manifestaţii prokurde violente care au avut loc în Turcia, organizate pentru a denunţa refuzul Guvernului de la Ankara de a interveni militar împotriva jihadiştilor care vor să ocupe oraşul sirian Kobane, cel puțin 12 oameni au murit, mai multe persoane au fost rănite și au fost înregistrate pagube materiale semnificative în mai multe oraşe ale ţării, anunță presa turcă, citată de Cotidianul.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Victime s-au înregistrat la Diyarbakir, "capitala" kurdă a Turciei, la Mardin, Siirt, la Batman și Mus, toate localităţi aflate în sud-estul ţării, dar incidente au avut loc și în oraşele mari ale ţării, în special la Istanbul şi Ankara, unde poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii prokurzi.

În ultimele zile, gruparea teroristă Statul Islamic a ocupat trei cartiere ale oraşului sirian kurd Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia, iar aproximativ 400 de oameni au murit, în ultimele trei săptămâni, în luptele din jurul oraşului Kobane, și aproximativ 160.000 de sirieni au părăsit zona.

Statele Unite au efectuat raiduri aeriene, marţi după-amiază, împotriva poziţiilor grupului terorist Stat Islamic (SI) din oraşul sirian Kobane, apreciind că bătălia de la Kobane este "terifiantă".