ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii care protestează contra proiectului de la Roșia Montană au plecat din Piața Victoriei și au ajuns la Piața Unirii din București pe care au blocat-o. În Piață sunt aproximati 1.000 de protestatari, care bat din sticle și scandează împotriva proiectului RMGC.

Protestatarii scandează "Roşia, Roşia, vine revoluţia", "Uniţi, salvăm Roşia Montană" şi "Uniţi, salvăm toată România" şi au pancarte pe care scrie "Fiind băiet, lacuri de cianuri cutreieram", "Rupe cercul, ieşi în stradă / Popor ignorant / Politician corupt", "Refuz, rezist gazelor de şist", Roşia Montană - Revoluţia generaţiei noastre", "Adevărata bogăţie este sănătatea, nu aurul şi argintul", "Aer, apă şi natură, nu cianură şi fractură".

Marșurile de proteste împotriva explorării cu cianuri de la Roșia Montană au ajuns la a opta săptămână. În București, Cluj-Napoca dar și în alte orașe ale țării, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere oprirea proiectului minier al companiei canadiene Roșia Montană Gold Corporation.

Peste 4.000 de oameni protestează, acum, la București, pentru oprirea proiectului de exploatare a Roșiei Montane, informează corespondentul ActiveNews.

Coloana de la manifestanţi se întinde de la Universitate până la Romană, aceştia fiind dispersaţi, mergând pe carosabil şi pe trotuare.  Aceștia se îndreaptă spre sediul Guvernului, acolo unde îi așteaptă trei baraje formate din jandarmi.

Oamenii scandează "Uniţi, salvăm Roşia Montană!, "Veniţi cu noi!" şi "Uniţi, salvăm toată România!"