ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii de la Pungești nu părăsesc locul pe care-l apără de câteva zile. Sătenii s-au strâns și duminică, peste 200, pe câmpul unde au rezistat în fața utilajelor de la Chevron.

Chiar dacă temperatura a fost foarte scăzută, sătenii au rămas neclintiți și spun că așa va fi de-acum încolo, mai ales că au primit ajutoare din alte zone ale țării.
Rãmânem si facem cu rândul. Ne-am propus sã facem un grup de minim 50 de persoane care sã stea de veghe, indiferent de conditiile meteo. Azi-noapte a fos atât de frig încât am gãsit apa înghetatã în sticle, da nu avem nicio problemã - Ticu Pâslaru, protestatar.

O surpriză a fost apariția călugărilor de la Mănăstirea Petru-Vodă, ctitorie a Părintelui Justin Pârvu. La rândul lor, aceștia sunt deciși să nu cedeze.

Alături de ei, preoții de la Banca și Pungești au ținut, în această seară, o slujbă în fața protestatarilor, sfințind tabăra, informează cotidianul Vremea Nouă.

De altfel, episcopul Hușilor, PS Corneliu, a vorbit astăzi despre ceea ce se întâmplă la Pungești, acuzând amestecul străin în treburile interne ale țării.
Comisarii europeni care, la fel cum se manifestau comisarii sovietici, vin și dau ordine în țara noastrã, însã vor fi uitați de istorie, nu vor fi nimic - PS Corneliu, Episcopul Hușilor