ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi prezenţa pe facebook se anunţa masivă, puţin peste 300 de persoane erau prezente, la ora 17:00, în Parcul Herăstrău. Până la ora 18:00, când s-a plecat în marş spre Palatul Victoria, au mai venit 1000-1500 de oameni, ajungându-se chiar la 3.000, la un moment dat.

În mod inexplicabil, reprezentanţii protestarilor nu au dorit să discute cu niciun reprezentant al Guvernului.


Sâmbătă, 9 mai în ziua în care s-a proclamat independenţa de stat a României,  românii ies în stradă în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.

În Bucureşti, protestul va avea loc în Parcul Herăstrău, intrarea de la Piaţa Charles de Gaulle.

CITEŞTE ŞI De 9 mai, nu vedem pădurea din cauza copacilor

Celelalte oraşe ca participă la protest:

Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Bârlad, Braşov, Cluj, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Suceava, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui. La Constanţa, protestul are loc pe 10 mai.

Şi în Diaspora, românii vor protesta: Berlin, Chişinău, Copenhaga, Dublin, Londra, Luxemburg, Madrid, Milano, Montreal, Munchen, Paris, Priştina, Stockholm, Toronto, Viena