ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În timpul unei conferințe de presă susținute joi, ministrul Sănătății din Franta, Olivier Véran, a anunțat o viitoare modificare a protocolului care trebuie urmat atunci când un elev este testat pozitiv pentru coronavirus, informează smartradio.ro.

„În următoarele câteva zile, protocolul de sănătate va fi relaxat în școli și creșe.”. Véran a menționat o evoluție a procedurii care trebuie urmată în școli în cazul depistării unui caz de coronavirus, fără a oferi detalii concrete.

Ministrul Sănătății a menționat că „atunci când un copil are un test pozitiv, trebuie să fie izolat timp de șapte zile”. O măsură care nu trebuie neapărat să fie aplicată și în cazul colegilor, care trebuie „să meargă în continuare la școală. Acest lucru se aplică și copiilor din creșe sau îngrijitorilor”. Măsura poate fi totuși adaptată dacă „mai mulți copii din aceeași clasă sunt pozitivi și / sau dacă există un lanț evident de transmisie”. „Mesajul este clar: copiii trebuie să meargă la școală. Nu există niciun motiv să oprim cursurile sau chiar școli întregi de la primul caz”, a spus el.
 
În urmă cu o săptămînă, Consiliul Științific pentru COVID-19 din Franța s-a pronunțat în favoarea scurtării perioadei de carantină de la 14 zile la șapte zile. Organismul de consultare înființat pentru combaterea pandemiei declanșate de noul coronavirus s-a pronunțat în favoarea ideii ca "perioada de izolare, într-un anumit număr de situații, să fie redusă de la 14 la șapte zile”, a informat postul de radio France Inter. Potrivit experților, după cinci zile de la contractarea bolii, mai puțin de 5 % dintre persoanele afectate sunt "potențial contagioase” și într-o formă "foarte scăzută”.