ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Există tot felul de presupuneri și speculații în ceea ce privește gradul de sănătate a puilor pe care îi cumpărăm de la supermarket și care ajung, în cele din urmă, în farfuriile noastre. Puii reprezintă, la ora actuală, una din cele mai mari probleme privind siguranța mâncării comercializate. Carnea și ouăle provenite de la puii crescuți și tăiați în condiții neigienice prezintă riscuri serioase de infectare cu diferite tipuri de bacterie Salmonella sau de contaminare cu alte boli infecțioase. Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om, și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

Simptomele infecției cu Salmonella ( salmoneloza ) sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). Simptomele pot să apară după 6 - 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează, în general, până la o săptămână.

Infectarea se produce, în general, în timpul măcelului sau al procesării, pentru că păsările vii poartă patogeni pe aripile și în intestinele lor pe care le transferă în timpul tăierii în corpul mort. Infectarea se poate produce foarte bine și înainte de măcel. Adesea găinile sunt acoperite cu îngrășământ lichid . În fabricile cu animale care folosesc cuști electrice, găinile sunt adesea înghesuite în cuști supra-aglomerate cu cadavrele putrezite ale păsărilor măcelărite. Sunt acoperite cu excremente de la alte păsări sau de la păsări care au răni sângerânde.

Când animalele trăiesc toată viața lor în excremente deasupra unor corpuri în curs de putrefacție, contaminarea devine aproape inevitabilă. Un studiu din 2010 arată că găzduirea găinilor în cuștile obișnuite pe bază de baterii este un risc semnificativ pentru contaminarea cu bacteriile Salmonella și este mai mare decât pentru contaminarea grupurilor de găini care nu au fost găzduite în cuști.
Fermele pun în mâncarea animalelor antibiotice și aditivi antibacterieni, care contribuie la apariția tulpinilor de patogeni. Astfel, boala se răspândește printre animale.

Concluzia este clară. Modul în care este crescut și tăiat un pui afectează sănătatea publică. Centrele pentru Controlul Bolilor estimează că 48 de milioane de americani sunt „otrăviți” cu mâncare în fiecare an, 128 000 sunt spitalizați din același motiv, iar 3.000 mor .
Studiile arată că și plantele pot fi contaminate cu salmonella. Cele mai contaminate condimente sunt oregano, semințele de susan, coriandrul, praful de curry și busuiocul.