Puii noștri cei de toate zilele

Există tot felul de presupuneri și speculații în ceea ce privește gradul de sănătate a puilor pe care îi cumpărăm de la supermarket și care ajung, în cele din urmă, în farfuriile noastre. Puii reprezintă, la ora actuală, una din cele mai mari probleme privind siguranța mâncării comercializate. Carnea și ouăle provenite de la puii crescuți și tăiați în condiții neigienice prezintă riscuri serioase de infectare cu diferite tipuri de bacterie Salmonella sau de contaminare cu alte boli infecțioase. Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om, și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Simptomele infecției cu Salmonella ( salmoneloza ) sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). Simptomele pot să apară după 6 - 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează, în general, până la o săptămână.
Infectarea se produce, în general, în timpul măcelului sau al procesării, pentru că păsările vii poartă patogeni pe aripile și în intestinele lor pe care le transferă în timpul tăierii în corpul mort. Infectarea se poate produce foarte bine și înainte de măcel. Adesea găinile sunt acoperite cu îngrășământ lichid . În fabricile cu animale care folosesc cuști electrice, găinile sunt adesea înghesuite în cuști supra-aglomerate cu cadavrele putrezite ale păsărilor măcelărite. Sunt acoperite cu excremente de la alte păsări sau de la păsări care au răni sângerânde.
Când animalele trăiesc toată viața lor în excremente deasupra unor corpuri în curs de putrefacție, contaminarea devine aproape inevitabilă. Un studiu din 2010 arată că găzduirea găinilor în cuștile obișnuite pe bază de baterii este un risc semnificativ pentru contaminarea cu bacteriile Salmonella și este mai mare decât pentru contaminarea grupurilor de găini care nu au fost găzduite în cuști.
Fermele pun în mâncarea animalelor antibiotice și aditivi antibacterieni, care contribuie la apariția tulpinilor de patogeni. Astfel, boala se răspândește printre animale.
Concluzia este clară. Modul în care este crescut și tăiat un pui afectează sănătatea publică. Centrele pentru Controlul Bolilor estimează că 48 de milioane de americani sunt „otrăviți” cu mâncare în fiecare an, 128 000 sunt spitalizați din același motiv, iar 3.000 mor .
Studiile arată că și plantele pot fi contaminate cu salmonella. Cele mai contaminate condimente sunt oregano, semințele de susan, coriandrul, praful de curry și busuiocul.
Simptomele infecției cu Salmonella ( salmoneloza ) sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). Simptomele pot să apară după 6 - 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează, în general, până la o săptămână.
Infectarea se produce, în general, în timpul măcelului sau al procesării, pentru că păsările vii poartă patogeni pe aripile și în intestinele lor pe care le transferă în timpul tăierii în corpul mort. Infectarea se poate produce foarte bine și înainte de măcel. Adesea găinile sunt acoperite cu îngrășământ lichid . În fabricile cu animale care folosesc cuști electrice, găinile sunt adesea înghesuite în cuști supra-aglomerate cu cadavrele putrezite ale păsărilor măcelărite. Sunt acoperite cu excremente de la alte păsări sau de la păsări care au răni sângerânde.
Când animalele trăiesc toată viața lor în excremente deasupra unor corpuri în curs de putrefacție, contaminarea devine aproape inevitabilă. Un studiu din 2010 arată că găzduirea găinilor în cuștile obișnuite pe bază de baterii este un risc semnificativ pentru contaminarea cu bacteriile Salmonella și este mai mare decât pentru contaminarea grupurilor de găini care nu au fost găzduite în cuști.
Fermele pun în mâncarea animalelor antibiotice și aditivi antibacterieni, care contribuie la apariția tulpinilor de patogeni. Astfel, boala se răspândește printre animale.
Concluzia este clară. Modul în care este crescut și tăiat un pui afectează sănătatea publică. Centrele pentru Controlul Bolilor estimează că 48 de milioane de americani sunt „otrăviți” cu mâncare în fiecare an, 128 000 sunt spitalizați din același motiv, iar 3.000 mor .
Studiile arată că și plantele pot fi contaminate cu salmonella. Cele mai contaminate condimente sunt oregano, semințele de susan, coriandrul, praful de curry și busuiocul.
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Bombă de proporții: JUSTIȚIA A SUSPENDAT LOVITURA DE STAT! Curtea de Apel a anulat hotărârea abuzivă a CCR. Turul II Înapoi

După ce au ”pierdut” Coiful Dacic, olandezii vor și sculpturile lui Brâncuși

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

SISTEMUL CONTRAATACĂ: Alexandru Vasile, judecătorul curajos care a suspendat anularea alegerilor, atacat de CSM! - SOLIDARITATE! Cine este eroina Gheorghița Popescu, cea care a încercat urgentarea deciziei motivând apropierea alegerilor

Peninsula Iberică este noul Wuhan?

Bombă cu ceas pe masa CNSAS! ”Dosarul de Securitate al președintelui CCR, Marian Enache, este la DGIA, serviciul secret al Armatei”. Paralela cu cazul Traian Băsescu, alias ”Petrov”
Recomandările noastre
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)