ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doi ani distanță de la incidentul care a scandalizat opinia publică internațională și a pus Casa Albă într-o poziție delicată, pușcașul marin Rob Richards, acuzat că a urinat pe cadavrele unor talibani, în Afganistan, a murit, în urma unei supradoze. Deși Curtea Marțială din SUA l-a condamnat pentru gestul său, Richards va avea parte acum de funeralii de stat. Ca un erou. Așa a decis Marina SUA, care a anunțat că Richards va fi înhumat în cimitirul eroilor, Arlington. Decizia a scandalizat o parte a presei americane, care consideră că se merge mult prea departe.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

În ianuarie 2012, imaginile postate pe YouTube, cu Rob Richards urinând pe cadavrele unor talibani uciși de soldații americani, au șocat America și au pus in dificultate Casa Albă, relatează Il Giornale.

Președintele Obama a fost obligat să iasă cu explicații, iar secretarul american de Stat Hillary Clinton a fost nevoită să iși exprime revolta față de gestul pușcașului marin. Și șeful Pentagonului, Leon Panetta, a incriminat gestul militarului american, vorbind de ”un act absolut rușinos”.
Judecat de o Curte Marțială, care a considerat că acțiunile sale ”au discreditat forțele armate ale SUA și întreaga Americană”, Rob Richards a ieșit în cele din urmă basma curată. El a murit în 2014, în urma unei supradoze și a fost înmromântat în orașul natal.

Marina SUA a decis acum altceva. Ca toți combatanții americani din Afganistan, el va avea parte de funeralii de stat, cu onoruri militare, în cimitirul istoric Arlington, unde sunt îngropați militarii morți în războaiele duse de Statele Unite.