ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul Turkish Stream va putea ajuta Grecia să devină unul dintre cei mai importanţi poli de distribuţie a gazului natural în Europa. Afirmația a fost făcută miercuri, de preşedintele rus Vladimir Putin, în urma discuţiilor cu premierul grec Alexis Tzipras, într-o conferinţă de presă comună.

[P] Putin - Biografia interzisă- comanda online

Tzipras a spus că Atena este interesată să atragă investitori pentru a participa la construcţia gazoductului informează  russiatoday.ro.

În decembrie anul trecut, şeful Gazprom Alexey Miller a anunţat demararea proiectului Turkish Stream – un gazoduct care ar putea transporta anual 63 de miliarde de metri cubi de gaz.

Pe 7 aprilie, la Budapesta, miniștrii de externe din Grecia, Serbia, Macedonia, Ungaria și Turcia au discutat participarea acestor state în cadrul proiectului Turkish Stream, potrivit Kommersant.

Turkish Stream este o noua încercare a Rusiei de a construi o conducta care să ocolească Ucraina, după ce varianta South Stream a fost anulată de Vladimir Putin în luna decembrie, din cauza rezistenței Comisiei Europene.