ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Vladimir Putin susţine că uneori are impresia că Occidentul „iubeşte” Rusia doar când este slabă şi are nevoie de ajutoare umanitare. Comentariile liderului de la Kremlin au fost făcute în noul film documentar „Preşedintele” al cunoscutului jurnalist Vladimir Soloviov, care urmează să fie difuzat la 26 aprilie, infiormează Sputniknews. com.

[P] Putin - Biografia interzisa - comanda online

Am uneori impresia că occidentalii ne iubesc doar când avem nevoie de ajutoare umanitare. Atunci totul este bine, ei ne trimit cartofi”, a spus, ironic, Putin, adăugând că încetarea confruntării ideologice după destrămarea URSS nu a dus la anularea contradicţiilor geopolitice pe plan internaţional.

Filmul este dedicat împlinirii anul acesta a 15 ani de la venirea lui Putin la conducerea Rusiei în 2000, iar autorul acestuia este unul din principalii propagandişti ai Kremlinului.

Șeful statului rus a mai spus că momentele cele mai grave şi tragice pe care le-a trăit în cariera sa de preşedinte au fost „actele teroriste îngrozitoare de la Beslan şi teatrul de pe Dubrovka”. Luarea de ostatici la 1 septembrie 2004 la Şcoala nr.1 din Beslan (Osetia de Nord) de un comando cecen s-a soldat cu 332 de morţi, majoritatea dintre ei copii. Luarea a circa 800 de ostatici în teatrul Dubrovka de un comando cecen în 2002 şi intervenţia forţelor de ordine s-a soldat cu 130 de morţi.