ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege care interzice folosirea limbajului licenţios în artă, cultură şi evenimente de divertisment din ţară.

Cărţile, CD-urile sau filmele care conţin limbaj licenţios pot fi distribuite doar purtând eticheta "Conţine limbaj obscen", potrivit unei declaraţii a Kremlinului, relatează CNN.

Potrivit agenţiei publice Itar-Tass, persoanele surprinse în timp ce folosesc un astfel de limbaj riscă o amendă de până la 70 de dolari, în timp oficialii riscă o amendă de până la 40 de dolari, iar companiile de 1.400 de dolari.

Stabilirea cuvintelor care sunt considerate ca aparţinând limbajului obscen se va face printr-o "examinare independentă", afirmă agenţia rusă.

Legea ar putea intra în vigoare la 1 iulie, susţine Itar-Tass, dar nu se aplică lucrărilor artistice şi culturale deja apărute.