ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a eliberat pe Valeri Kuzmin din funcția de ambasador al Federației Ruse în România și l-a numit pe Vladimir Lipaev. Anterior, Lipaev a fost ambasador al Rusiei în Estonia, transmite ZIUA.md.

Ambasada Rusiei la București a anunțat săptămâna trecută că Valerii Kuzmin și-a încheiat misiunea diplomatică în România și a plecat definitiv la Moscova. 

Ambasadorul Valerii Kuzmin se afla la post în România din anul 2016. Soția acestuia a murit, săptămâna trecută, în urma unui stop cardio-respirator. Anterior, Kuzmin a deținut și funcția de ambasdor al Rusiei în R. Moldova.

Despre Vladimir Lipaev

Vladimir Lipaev sa născut în 1959. A absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova. Vorbește germană, engleză și franceză, potrivit vedomosti.ru.

La 23 ianuarie 2023, Rusia a retrogradat nivelul diplomatic al Estoniei și a anunțat expulzarea ambasadorului Margus Laidre, după expulzarea anterior în ianuarie a 21 de diplomați ruși și a altor angajați ai ambasadei ruse.

Ministerul rus de Externe a subliniat „rusofobia totală din partea Tallinnului, precum și ostilitatea față de Federația Rusă”. Ca răspuns la decizia Ministerului rus de Externe, Estonia a declarat că ambasadorul rus, Vladimir Lipaev, ar trebui să părăsească țara.