ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un documentar excepțional la care participă între cei mai mari medici ai Franței și ai Europei pune în lumină frauda medicală care a dus până acum la moartea a nenumărați oameni. După cum rezultă din documentar, guvernul Franței a interzis pe rând toate medicamentele care puteau ajuta în COVID-19, a căror eficacitate era demonstrată la acel moment și în Franța, dar și în cealaltă mare parte a lumii. Hidroxichloroquina era poate cel mai ieftin și eficient medicament folosit de cel puțin 5 decenii fără problemă în practica clinică. Dintr-o dată, ca la comandă, numai ce s-a descoperit eficiența lui a început să fie interzis, oricum vorbit de rău de marea presă și chiar de mulți dintre cercetărorii care țin în general hangul companiilor pharma în lume producând studii la comandă.

Astfel hidroxichloroquina fără nici un aviz științific a fost interzisă în Franța mai întâi, iar apoi în America și restul Europei. Între timp au proliferat în conduita terapeutică aprobată, medicamente precum Kaletra și Redemsevirul care pe lângă faptul că costau mii de euro de persoană, nu și-au demonstrat deloc eficiența în COVID-19. Chiar mai mult, aceste medicamente s-au dovedit extrem de nocive. Redemsevirul afectează grav ficatul, iar Kaletra pe lângă aceasta conduce și la diaree cronică până la 20 scaune pe zi, și creează premizele apariției depresiei.

În România, hidroxichloloquina a primit cele mai bune recomandări de la medicii care au avut experiență clinică cu ea în COVID. Dar oricum, în momentul în care s-a descoperit eficiența ei a dispărut din farmacii sau nu a mai putut fi cumpărată decât cu rețetă verde pe Casa de Asigurări de Sănătate, adică pentru oricare altă patologie în afară de COVID. Chiar s-a pus problema și s-au luat măsuri ca Antibiotice Iași să o producă, un medicament care costa cel mult 5 lei de persoană per tratament. A sosit însă un ordin de undeva și inițiativa a murit.  

Românii mor, iar o inițiativă de tratarea acasă a acestora nu există. Oare cum ar trebui să numim această indiferență față de sănătatea și viața oamenilor? Cine ordonă aceste lucruri? De ce vaccinarea anti-COVID este considerată cea mai mare cucerire științifică, deși acest vaccin nu are studii de siguranță nici măcar pe un an de zile, când e obligatoriu cel puțin 5 ani pentru toate medicamentele? Ce se va întâmpla peste 5 ani cu cei vaccinați? Toate aceste sunt doar niște întrebări la care fiecare dintre noi ar trebui să caute propriul răspuns, înainte de a fi prea târziu. Până atunci, să vedem acest excepțional documentar, care, din nefericire, este deja depășit de realități. Așteptăm următorul episod, pentru a ști și noi mai multe despre mult lăudatul vaccin.