ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



După reţeta aplicată la începutul anilor 2000, când şi-a dezvoltat televiziunea prin cablu, telefonia şi internetul, omul de afaceri Zoltan Teszari  atacă piaţa energiei electrice cu preţuri de dumping.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Grupul de firme controlat de orădeanul Zoltan Teszari a intrat într-un nou stadiu de dezvoltare şi ameninţă să devină un jucător important pe piaţa de energie. În ultimii ani, omul de afaceri a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de producţie de 23,5 megawaţi, iar acum compania pe care o conduce îşi caută piaţă de desfacere. Grupul de firme s-a autorizat la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei ca furnizor de electricitate în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piaţa de energie OPCOM, unde cumpără şi vinde curent.

CITEŞTE ŞI: Cum este „umflată” lunar factura la energie. Electricitatea costă doar 29% din factură!

Mai întâi, a atacat piaţa din oraşul în care se găseşte sediul firmei, Oradea. După cum scrie publicaţia locală ebihoreanul.ro, din această lună, RCS &RDS a lansat, local, un proiect pilot prin care urmăreşte convingerea actualilor clienţi de telefonie şi net să cumpere şi curent. Potrivit sursei citate, compania telecom încheie contracte pe un an la un preţ de 130 de lei/MWh, mult sub furnizorul zonal, Electrica, care are un preţ de 169 lei/MWh. La acest preţ al mărfii de adaugă costuri de distribuţie, transport, marja de furnizare, alte tarife şi taxe reglementate, care urcă preţul final la consumator până la circa 400 de lei/MWh, oricum mai ieftin decât al Electrica. „Condiţiile în care consumatorii se pot muta la noul furnizor sunt minimale. Noii abonaţi trebuie doar să aibă facturile plătite la zi şi să depună câte o copie după actul de identitate şi actul de proprietate al imobilului, iar de formalităţile de transfer se ocupă RCS&RDS”, scrie ebihoreanul.ro.

Printre clienţii câştigaţi se numără Compania de Apă Oradea, mai multe spitale, precum şi regia locală de transport public. Astfel, de la 1 martie, tramvaiele orădene merg cu curent cumpărat de la RCS&RDS.