ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Macovei-Preda-PCR-Cristian Preda-PPEFoto: romanasii.wordpress.com


REVISTA BLOGURILOR

"PPE se conformează fatwei emise de eurosocialişti împotriva "extremei drepte". Democraţie UE-istă. O concentrare la stânga, în timp ce dreapta ajunge să fie reprezentată real de partide tip UKIP, mai degrabă decât de conservatori." observă blogul "Prioritate de dreapta", dupa ce grupul de eurosceptici din Parlamentul European, condus de Nigel Farage, a fost "izolat" printr-un "cordon sanitar", după cum comentează Cristian Preda, care recunoaşte şi se laudă pe blogul său că a contribuit la această "maşinaţiune". "Eurocartelul n-are probleme decât cu dreapta şi cu euroscepticii, stânga - formată inlcusiv din comunişti - şi-a putut ocupa poziţiile", mai arată blogul "Prioritate de dreapta". Şi iată cum comuniştii s-au instalat la şefia unor comisii din Parlamentul European cu sprijinul "dreptei", pe care susţine că ar reprezenta-o fostul propagandist comunist Cristian Preda (PPE - fost PCR, fost PDL, actualmente PMP).

Despre un element similar al "dreptei" eurocomuniste ne oferă informaţii-bombă şi Radu Tudor, pe blogul său:

"Am vorbit de-a lungul timpului despre trecutul de procuror comunist al Monicai Macovei, astazi autodefinita drept mare anticomunista. Am spus si faptul ca Macovei a fost procuror anchetator la mineriada din Iunie 1990, momentul producerii unor imense abuzuri asupra unor oameni nevinovati din partea autoritatilor din acea vreme. Iata azi un document publicat de jurnalistul Victor Roncea pe blogul sau, www.roncea.ro .

Informatiile, din dosarul fostului ministru de interne Mihai Chitac, sunt explozive. Din document reiese ca Macovei a fost in unitatea ororilor de la Magurele, unde autoritatile au dus cu forta, in stare de arest, sute de protestatari din Piata Universitatii. Mai mult decit acest fapt grav, procurorul Macovei spunea ca la Magurele totul era bun si frumos, desi marturiile celor batuti si amenintati sunt numeroase si impresionante.

Trecutul procurorului Macovei demonstreaza ca anticomunismul ei este o parodie, o gluma proasta si o minciuna grosolana. Comunismul s-a cladit si s-a bazat in abuzul sau pe oameni ca Macovei. Iar participarea sa la mineriada din Iunie 1990 ca procuror anchetator desfiinteaza orice legitimitate de asa zis politician “de dreapta”, mare luptator impotriva coruptiei (adversarilor lui Basescu).", arata Radu Tudor care publică documentul respectiv sub titlul Monica Macovei, procuror-anchetator la mineriada din Iunie 1990.

Politica ta aminteşte de scandalul creat de veşnicul perdant Teodor Baconschi care, după ce şi-a dat demisia din PMP invocând şi o "taxă" de 100.000 de euro pentru un loc trei pe lista pentru PE, şi-a plâns singur de milă pe Facebook. Traian Mitrică observă: "Teodor Baconschi a simtit nevoia sa spuna niste povesti despre PM. pe Facebook, scapand  un porumbel de mai mare dragul pe care, la reactia imediata si colectiva a publicului, a incercat sa-l dreaga dupa 2 ore." Însă "omul nu a avut absolut nici o retinere sa figureze pe fundalul unui afis electoral dominat de Udrea, la acea vreme fara nici o functie in PMP. Nu in ultimul rand, de ce oare si-au dat seama acesti intelectuali ca Udrea e toxica abia dupa ce au ratat sansa unui post caldut si bine platit la Bruxelles? Dar la intrebarea asta ma tem ca raspunsul il stim cu toti."

Grupul PRO: 10 milioane de euro „spălați”, susțin procurorii, ne informează Reporter Virtual: "Unsprezece oameni, care au avut contracte cu studiourile de producție din Buftea, care până anul trecut au aparținut lui Adrian Sârbu, au fost reținuți de procurori pentru 24 de ore sub acuzațiile de spălare de bani și evaziune fiscală după perchezițiile de ieri de la Studiourile MediaPro".

"Liderii comunităţilor maghiare din ţările vecine Ungariei trebuie să intensifice eforturile pentru autonomie, a declarat Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, prezent duminică la Rimetea (judeţul Alba), unde a inaugurat un centru cultural maghiar finanţat de Duna TV, potrivit MTI.", ne informează Dan Tanasă în articolul semnalat sub titlul Prezent în România, preşedintele Parlamentului ungar pledează pentru autonomia maghiarilor. Tot bloggerul extrem de activ pentru cauza românească ne mai transmite că După 15 luni, am dat jos drapelul UNGARIEI de pe sediul UDMR Sângeorgiu de Pădure DOCUMENT/FOTO

Adriana Dutulescu ne spune pe Realitatea mea ca Traian Băsescu a cheltuit în ultimul an 175 000 de euro: "Dupa cum puteti vedea aici si aici, Presedintele avea in 2013 in conturi aproximativ 214 000 de euro, iar in 2014 a declarat ca mai are doar vreo 39 000 de euro. Deci a cheltuit 175 000 de euro intr-un an, din care, daca scadem cele 50 000 de euro investite in actiuni Romgaz si obligatiuni de stat si cei 17 000 de euro dati pe ceasuri, bijuterii si tablouri, mai raman pret de vreo 5 posete ca lumea :)".

"Noua modificare a Legii educației naționale (OUG nr 49/2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 486 din 30 iunie) este o dovadă elocventă despre felul cum înțelege actualul guvern PSD să administreze învățămîntul românesc. Pe lîngă vechile demersuri de politizare (ministrul care numește inspectorii; inspectorii care numesc directorii etc.), constatăm acum cîteva fenomene extrem de periculoase, cum sînt parcelarea (feudalizarea) instituțiilor de învățămînt, astfel încît în următorii ani acestea să poată fi devalizate, apoi privatizate, spre folosul unei mafii de partid și de stat. Se observă extrem de limpede cum procesul prin care întreprinderile de stat din România au fost intenționat distruse în folosul anumitor persoane va fi copiat de către instituțiile de învățămînt. Ceea ce va însemna distrugerea definitivă a societății românești în ansambul ei pentru următoarele cîteva decenii.", scrie jurnalistul Adrian Niţă pe blogul său, într-un articol intitual  Un nou pas în direcția demolării învățămîntului.

"În încheiere, să spun că nu știu dacă OUG 49 este neconstituțională; dar știu sigur că ea conține măsuri care vor contribui decisiv la degradarea învățămîntului, la creșterea politizării, la feudalizare și căpușare, fraudă, imoralitate și toate cele ce decurg dintr-o cutie a Pandorei, plină de rele și de nenorociri, pe care o deschide un guvern absolut incompetent și inconștient.", conchide Adrian Niţă.

Un român moare la fiecare 1 minut 58 secunde ne spune statistica lunii mai disponibilă online pe blogul Demograffiti, care ne informează:

Potrivit ultimelor date, publicate de Institutul National de Statistica, populatia stabila a Romaniei la 1 mai 2014 era estimata la:


19.517.953↓


in scadere cu 27.875* fata de 1 aprilie 2014. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea  Sighisoarei (Mures). Ceasul demografic si-a iutit cu 1 secunda ritmul halucinant din martie, astfel ca in aprilie am ajuns sa ne imputinam intr-un ritm de 39 romani/ora sau de:


1 roman la fiecare 1 minut 33 secunde


Sporul negativ se explica prin:

1 nastere la fiecare 2 minute 49 secunde


1 deces la fiecare 1 minut 58 secunde


si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 roman la fiecare 2 minute 2 secunde


Anul 2014 este al 22-lea an consecutiv de declin demografic sever si ireversibil. Traim vremuri de pace, in care ne stergem suicidar, luna de luna, de pe orice harta a viitorului…"

Romania Uneste-te! ne spune că "O companie din Statele Unite a anunţat debutul testelor clinice cu un microcip... contraceptiv". Scenariul real, ce pare de film SF, stă aşa: "Dacă femeia respectivă doreşte să rămână gravidă, poate opri temporar administrarea contraceptivului, wireless, cu ajutorul unei telecomenzi. Sau, dimpotrivă, medicul curant poate decide creşterea dozei de contraceptiv, tot wireless. Microcipul poate fi implantat la nivelul abdomenului, sau sub un braţ sau aproape oriunde altundeva. Inclusiv în ceafă sau în frunte. MicroCHIPS aşteaptă aprobările FDA pentru a porni studiile pre-clinice anul viitor şi se aşteaptă să aducă această tehnologie pe piaţă până în 2018."

Despre relaţiile marilor puteri ale lumii aflăm de la rezidentul la Beijing Dan Tomozei că, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, aflată la cea de a şaptea vizită a sa în China din 2005 încoace a stabilit cu marele tigru al Asiei un nou mecanism de dialog fiscal și financiar.

Cei interesaţi de frumoasa arhitectură a Bucureştilor pot face, joi, 10 iulie, între orele 18 - 20, împreună cu Valentin Mandache de la Case de Epoca, un tur tematic în centrul oraşului pe subiectul fazei mature a stilului neoromanesc. Turul explicativ costă însă 35 de lei.

Doritorii să participe la un pelerinaj la manastirea Suroti cu ocazia posibilei canonizari a parintelui Paisie Aghioritul si a parastasului de 20 ani de la mutarea sa la Domnul, o mai pot face până mâine, având în vedere cu vineri este plecarea spre Rila şi Suroti, după cum ne informează Familia Ortodoxă.