ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ştirea zilei şi la REVISTA BLOGURILOR este, desigur, "bomba" arestării lui Sarkozy în "Afacerea Libiană". "Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut de politia franceza pentru trafic de influenta. Telefonul fostului presedinte a fost pus sub supraveghere intr-un dosar de coruptie si a reiesit ca fostul presedinte a folosit informatii confidentiale in beneficiul personal", ne informează pe blogul său jurnalistul de investigaţii Radu Tudor.

Cer si pământ românesc ne aduce aminte că într-o zi de 1 iulie, în 1822, a fost abolit regimul fanariot şi s-au restabilit domniile pământene în Moldova şi Tara Românească. Tot azi, în urmă cu 24 de ani, în 1990, a avut loc la Iaşi ceremonia de instalare a Înalt Prea Sfinţiei Sale Daniel Ciobotea în funcţia de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, actualul Patriarh al României.

Ziaristul de front Adelin Petrişor critică "părerologii" care au tratat din perspective de propagandişti de partid chestiunea alarmei din Kandahar care l-a silit pe premierul Victor Ponta, aflat în vizită la trupele româneşti din Afgansitan, să se adăpostească în bunker, conform procedurii standard. Petrişor ne prezintă şi o fotografie facută în urmă cu doi ani Afganistan, cu Victor Ponta, care, afirmă el, pare să fie pe gustul multor confrați. Victor Ciutacu a fost la faţa locului, luat de Victor Ponta în avion - aşa cum Băsescu îl plimba pe Cristoiu până de curând, ca să dăm doar un exemplu -, şi comentează incidentul în stilul său binecunoscut. Despre acelaşi eveniment publică o ştire şi InfoMondo Militar.

Traian Mitrica de la Politica ta arată că "Secretul lui Polichinelle, cel cunoscut de toata lumea de vreun an si ceva, a fost devoalat de dr. Ponta ieri dupa amiaza: da, va candida impotriva lui… Basescu, acesta fiind singurul sau proiect pentru Romania".

Senatorul-ziarist fost securist Sorin Roşca Stănescu oferă, într-un articol de mediatizare a problemelor revoluţionarilor, o informaţie dramatică: 28 de revoluţionari s-ar fi sinucis până acum.

În ce priveşte românii minoritari din centrul României, statul român şi sfidarea maghiară, de la bloggerul Dan Tănasa aflăm în exclusivitate despre o Rezoluție STUPEFIANTĂ a Parchetului din Gheorgheni: scriitorul fascist și antisemit Nyiro Jozsef poate fi promovat în INSTITUȚII PUBLICE - DOCUMENT

În editorialul Foii Româneşti a comunităţii fraţilor noştri izolaţi şi deznaţionalizati în Ungaria, jurnalista Eva Iova Simon ne spune că Biserica şi preotul ne pot uni: "Orice nou început este dătător de noi speranţe. La vremuri noi, oameni noi, zice o vorbă românească. Cred că acesta a fost gândul călăuzitor al acelor credincioşi inimoşi care s-au ocupat de organizarea cât mai frumoasă şi festivă a instalării noului paroh în Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae din Jula."

Din nordul Bucovinei, un video reportaj însoţit de numeroase fotografii realizate de Nicolae Hauca ne prezintă o comemorare savârşită de Societatea «GOLGOTA» a românilor din Ucraina  pentru martirii neamului românesc, la Cimitirul Central din Cernăuţi.

De peste Prut aflăm o veste bună: boggerul InConstanIn ne anunţă că Începe Caravana “Trai mai bun”. Timp de 1 lună, în peste 300 de localități din Republica Moldova, se va vorbi despre Unire.

Istoricul basarabean Alexandru Moraru, activ în spaţiul online, ne aminteşte că s-au împlinit 100 DE ANI DE LA ÎNCEPUTUL PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL (1914-1918).

Referitor la chestiunile la ordinea zilei în Basarabia, comentatorul Roman Mihăeş de la Chişinău apreciază că Acordul de asociere a RM cu UE, înseamna desprinderea de spaţiul postsovietic iar preşedintele asociaţiei "Răsăritul românesc", Vlad Cubreacov, reaminteşte Crezul unei generaţii,  "un crez la care nu am renunțat nicio clipă, chiar dacă unii l-au trădat și s-au pus de bună voie în umbra groasă a Imperiului Alcoolic cu toți putinii și dughinii lui":


Ca români, suntem solidari cu toate generațiile premergătoare și ne asumăm pe deplin trecutul istoric al poporului român.


Aparținem spațiului geografic, lingvistic și cultural european din care am fost smulși cu forța acum șase decenii. Ca europeni avem și dreptul de a aparține economic și politic acestui spațiu.


Rămânem atașați ideii de unitate națională și vedem realizarea acesteia în apropierea continuă a celor două state românești – România și Republica Moldova – în cadrul procesului general de integrare europeană.


Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și aderarea la NATO constituie opțiunea noastră strategică irevocabilă.


România Uneşte-te! publică o Înştiinţare a Mănăstirii Petru Vodă cu privire la susţinerea demersurilor de canonizare a Părintelui Gheorghe Calciu iar Gigel Chiazna ne vorbeşte despre Sf. Pavel și minunea.

Foto-bloggerul Dinu Lazăr ne oferă o selecţie din fotografiile sale de arhivă cu viaţa la ţară din care o reproducem pe cea de mai jos, ca să ne facem ziua mai bună, cu mulţumiri adresate autorului ei:

Viata la tara de Dinu Lazar