Ieşiţi formal din structura Guvernului, liderii UDMR iau în continuare decizii care afectează România. În schimbul votului pentru cabinetul Ponta IV, prim-ministrul le satisface toate doleanţele. Astfel, la cererea UDMR, organizaţie ai cărei lideri sunt urmăriţi penal pentru terorism, Victor Ponta a schimbat prefecții din Covasna, Mureș și Harghita. Măsura vine la scurt timp după ce un Antal Arpad, primarul municipiului Sfântul Gheorghe, a amenințat cu repetarea conflictului inter-etnic de la Târgu Mureș din martie 1990.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

După Marius Popică, prefectul judeţului Covansa, a venit rândul şi lui Vasile-Liviu Oprea, prefectul judeţului Mureş. Acesta a fost schimbat pe 17 decembrie printr-o hotărâre a Guvernului Victor Ponta, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

Măsura guvernului condus de Victor Ponta este un răspuns la presiunea venită din partea UDMR după ce Oprea a acționat în judecată mai mulți primari UDMR în cazul steagului secuiesc. Tribunalul Mureș a dat deja câștig de cauză Prefecturii Mureș în cazul primarului din Sângeorgiu de Pădure și Ghindari, mai adaugă Dan Tănasă.

Succesorul lui Vasile-Liviu Oprea la conducerea Prefecturii Mureș este Lucian Goga.