ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma Unionistă Acțiunea 2012 lansează marți, 12 august, campania Lunile Tricolorului în cadrul celei de-a XII-a ediții a Universității de Vară de la Izvoru Mureșului, în prezența autorităților locale, a parlamentarilor și a clericilor de la Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din localitate.

La ora 13.00, un uriaș steag tricolor de 150 de metri va fi desfășurat de cei 100 de participanți, români din Republica Moldova, din jurul granițelor și de pretutindeni. Acțiunea va dura aproximativ 30 de minute șI va marca prin tricolor - simbol al identității și unității naționale - dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat. Tricolorul va fi desfășurat apoi în mai multe orașe, printre care Iași, Bârlad, Cluj, Brașov, Argeș, Galați, Călărași, iar în final va ajunge la Chișinău, unde pe 14 septembrie va fi organizată o amplă manifestație stradală.

Campania de promovare a unității naționale, “Lunile Tricolorului”, se va desfășura în perioada 12 august - 12 octombrie, când o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore și materiale informative, școli de vară, tombole și flashmob-uri în marile orașe și marșuri unioniste în cele două capitale românești: Chișinău și București.

Următoarea acțiune va avea loc la Bârlad, în perioada 18-22 august, unde va fi organizată o Școală de Cultură și Afirmare Românească, care are în vedere pregătirea şi valorificarea potenţialului tinerilor unioniști, prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, management cultural şi de proiect, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

În București, toți cei care conștientizează necesitatea apropierii celor două state românești vor putea participa la activități organizate cu ocazia zilelor de 27 august – Ziua Națională a Republicii Moldova și 31 august – Ziua Limbii Române.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews