ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Beligan, Lucian Boia şi Neagu Djuvara sunt autorii români care au reuşit sa vândă cele mai multe cărţi în 2013, pe site-ul elefant.ro.

Actorul Radu Beligan, cu autobiografia "Între acte", a reuşit să se claseze pe primul loc în topul celor mai bine vândute volume ale unui autor român, urmat de Lucian Boia, cu volumul "De ce e România altfel", şi Neagu Djuvara, cu "O scurtă istorie ilustrată a românilor".

Clasamentul celor mai citiţi autori români este completat, în ordine, de Dan Puric, Andrei Pleşu, Tudor Chirilă, Sega, Nicolae Steinhardt, Mihaela Bilic şi Dan Lungu.

"2013 a fost un an în care am remarcat preferinţa tot mai multor cititori pentru autorii români. Dacă în clasamentul general e mai puţin sesizabil, în topul cărţilor digitale descărcate de pe elefant.ro cel puţin jumătate dintre primele 10 cele mai vândute eBooks sunt titluri scrise de autori români. 2014 se anunţă un an cu multe lansări de carte românească, atât non-ficţiune, cât şi ficţiune sau memorialistică", spune Adrian Dinu, COO la elefant.ro.

Printre cele mai bine vândute cărţi scrise de autori români se numără "Exerciţii de echilibru", de Tudor Chirilă, "De ce e România altfel", de Lucian Boia, "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste", de Andrei Pleşu, "Namaste", de Sega, "Ce ne spunem când nu ne vorbim", de Chris Simion, "O scurtă istorie ilustrată a românilor", de Neagu Djuvara, "Fii demn!", de Dan Puric, şi "Fluturi", de Irina Binder.