ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Boroianu a fost desemnat de plenul Senatului în funcția de președinte al Institutului Cultural Român, acesta fiind propus de grupurile senatoriale ale PSD și PLC.

Radu Boroianu a fost secretar de stat în Ministerul Culturii între 1991 și 1992 și între 2013 și 2014, și ambasador al României în Elveția, între 1997 și 2001. În timpul celui de-al doilea mandat de secretar de stat la Cultură, Radu Boroianu s-a remarcat prin pozițiile sale favorabile demolării Halei Matache și proiectului minier de la Roșia Montană.

Pe 21 iunie 2013, în calitate de secretar de stat, Radu Boroianu a efectuat o vizită la Roșia Montană, în perioada în care se pregătea depunerea legii speciale în Parlament. La Roșia Montană, Boroianu s-a întâlnit doar cu reprezentanții companiei miniere RMGC și cu consilieri acesteia. La finalul vizitei, acesta a declarat că “Trebuie  făcută o listă corectă a monumentelor de grupa A, grupa B şi eliminate de pe liste obiective care n-au ce căuta acolo”. Declarația este în concordanță cu strategia RMGC, care încearcă să elimine de pe lista monumentelor istorice a unei părți importante a patrimoniului de la Roșia Montană, pentru a putea face posibil proiectul minier.