ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antreprenorul Radu Georgescu (foto) mai bifează exit-ul dintr-un business pornit de la 0: Avangate, un  serviciu electronic de distribuţie software, a fost vândut către Francisco Partners.


În 2003 a vândut antivirusul RAV către Microsoft iar în 2010, sistemul de plăţi electronice ePayment către Naspers.


Valoarea tranzacţiei anunţate azi este confindenţială, ceea ce va deschide calea pentru tot felul de estimări şi informaţii "pe surse",  la fel ca în cazul RAV.


"Francisco Partners va aduce Avangate o infuzie de capital financiar care să alimenteze pe viitor expansiunea companiei, dezvoltarea de noi produse şi creşterea întregului business. Înfiinţată în 2006, Avangate l-a avut ca acţionar majoritar pe Radu Georgescu, prin intermediul GeCAD Group", se arată într-un comunicat GeCAD.


După ce a primit o investiţie de 4 milioane euro de la fondul 3TS Capital Partners, pentru un pachet minoritar de acţiuni, Avangate s-a mutat în Silicon Valley.


Francisco Partners este o companie de private equity specializată în investiţii în companii IT&C.