ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DNA a cerut câte 7 ani pentru Radu Mazăre și fratele său, Alexandru Mazăre, cei doi fiind acuzați de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită și fals în declarații. Radu și Alexandru Mazăre au fost achitați, însă, pentru luare de mită și complicitate la luare de mită, primind doar câte o amendă penală de 5.000 de lei pentru fals. Decizia nu este definitivă.
 
„Am avut noroc de un complet curajos și care nu era pe culoarul securiștilor din România. Și în celelalte dosare pe care le am, care sunt niște aberații, nu există nicio probă. Problema în România și în sistemul judiciar este dacă ai norocul să nimerești la un judecător care este corect și care nu este fricos, care nu este șantajabil. În acest dosar, am avut acest noroc. Ne aducem aminte cum în 2014 m-au luat cu mascații de pe terasă, ca pe un infractor, cu mascații, m-au băgat în dubă. După ce judecătorul de atunci m-a eliberat, prințesa dreptății din România, Kovesi, această slugă a serviciilor noastre și a unor servicii străine, i-a făcut plângere judecătoarei la CSM, că de ce mi-a dat drumul. Și CSM a analizat decizia de atunci și a spus că Kovesi a încălcat independența justiției”, a declarat Radu Mazăre, la Antena 3.
 
Potrivit DNA, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanța, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuințe modulare grupate în Campusul Social "Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câștigarea licitației pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Anchetatorii susțin că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați în contul personal al lui Radu Mazăre și 80.000 de euro în contul pus la dispoziție de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, ambele deschise la o banca din Israel. Și omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat.  
 
Radu Mazăre a mai declarat la Antena 3 că procurorii au fost împărțiți pe zone din țară, ca să distrugă liderii politici puternici: „Fiecărui procuror locotenent de-a lui Kovesi i s-a dat câte o zonă. Eu am picat la această doamnă procuror Ana Dana, care misiunea ei împreună cu SRI a fost să curețe Constanța, să înlăture din Constanța pe Mazăre și pe Constantinescu, ceea ce s-a întâmplat.(…) Eu am plecat pentru că mi-am dat seama că țara e bolnavă și că Securitatea și securiștii sunt mai puternici decât erau acum 20 și ceva de ani. Eu nu am ieșit pe stradă, ca acum, să susțin securiștii. Eu am ieșit pentru libertate. (…) Să văd ce spun acum că până acum țipau. Țipau că trebuie respectate drepturile omului. Cum a fost respectat dreptul meu de am fost băgat la arest și am fost bălăcărit și plimbat în cătușe și acuma achitat? Nu mai aud nimic de drepturile omului!”