ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După tragedia din club Colectiv, multe acuzații au fost lansate împotriva secretarului de stat, Raed Arafat, care a ținut să răspundă la o parte din ele.

Acesta a reacționat și la faptul că fostul președinte Traian Băsescu l-a numit "etatist".

"Să mi se spună că sunt etatist nu cred că este o jignire. În niciun caz, și nu o iau ca pe o o înjurătură. Din greșeală, cred că m-a lăudat, din punctul meu de vedere. Etatist, din punctul meu de vedere, înseamnă că sunt un om la stat, care lucrează și vede în primul rând interesul statului și interesul public. Și după aia alte interese. Nu mă interesează alte interese. Faptul că sunt secretar de stat, la stat, indiferent de Guvern, rolul meu este să mă ocup de un sistem girat și care trebuie să fie funcțional când avem o problemă, ca să creăm un stat rezilient la orice situație de urgență. Suntem departe de a fi rezilienți față de orice situație de urgență", a spus Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat a mai precizat că sistemul a fost îmbunătățit, dar mai este mult de lucrat.

"S-a zis că ISU vine cu paramedici, nu medici. Din păcate, aceasta este o chestie de manipulare și falsă, pentru că SMURD-ul are trei nivele de echipaje. Lucrăm încet, încet pe evoluția acestui sistem. Avem mașinile de la ambulanță, care sunt cu asistenți medicali și urmează să înceapă pregătirea să primească atestatul de asistent medical de urgență, care va fi o premieră în țară. A visa să ai un medic pe fiecare ambulanță... repet. Nicio țară din lume - nici cele mai avansate, nici SUA, nici Canada, nici Marea Britanie, nici Franța - nu își permite să aibă un medic pe fiecare mașină. Sunt țări care nu au niciun medic pe mașină", a continuat Arafat.