ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scoasă din circuitul de producţie de câţiva ani, Rafo Oneşti va ajunge în scurt timp la fier vechi. Acţionarul majoritar al rafinăriei a cerut includerea în agenda AGA din 18 februarie vânzarea „activelor şi utilajelor aferente ale companiei”.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Petrochemical Holding Gmbh, ce deţine 95% din acţiunile Rafo Oneşti, cere celorlalţi acţionari ca, „datorită situaţiei financiare”, directorul general să fie împuternicit „să înceapă procedura de desfacere (vânzare) a activelor şi utilajelor aferente ale companiei”, se spune într-un raport trimis la Bursa din Bucureşti. Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor „se va stabili în baza preturilor utilajelor pe piaţa second - hand (utilaje folosite, dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare / cumpărare”.

RAFO Onești a fost una din principalele rafinării de petrol din România, fiind înfiinţată în anul 1956. Din 2008 rafinăria din Oneşti nu mai funcţionează. În anul 2009 a fost cumpărată de Petrochemical Holding - proprietatea fostului oligarh rus Iakov Goldovskiy. În ultimii doi ani ruşii au vândut flota de vagoane şi locomotive, terenuri şi benzinăriile, precum şi o rezervă de ţiţei de 42.000 de tone, în urma cărora s-au strâns circa 40 de milioane de euro. Acum ceea ce a mai rămas se va vinde la fier vechi.