ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru Ramona Mănescu, dar şi fostul şef al CNAS Cristian Buşoi se vor regăsi pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Pe listă ar putea să fie Mircea Diaconu, fost şef ANSVSA Mihai Ţurcanu şi preşedintele CSL, Claudia Benchescu, au declarat surse din PNL.

Ramona Mănescu şi Cristian Buşoi se vor afla pe lista de candidaţi pentru europarlamentare, din partea PNL, pe locuri considerate eligibile, au declarat surse liberale. Mănescu a renunţat anul trecut la mandatul de europarlamentar pentru a prelua portofoliul Transporturilor în Cabinetul Ponta, în vreme ce Cristian Buşoi a părăsit Parlamentul European pentru şefia CNAS.

Candidaturi la europarlamentare pe locuri eligibile vor avea actualii eurodeputaţi Norica Nicolai, Adina Vălean, Eduard Hellvig, Renate Weber şi Ovidiu Silaghi.

PNL şi-a fixat ca obiectiv obţinerea a opt poziţii de europarlamentari în alegeri. A opta poziţie pe listă e disputată de Claudia Benchescu şi Mihai Ţurcanu, fratele şefului Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu.

Numele vicepreşedintelui PNL Mircea Diaconu a fost vehiculat de liberali pentru a deveni candidat la europarlamentare, însă o decizie în acest sens ar putea fi luată după ce instanţa se va pronunţa asupra dosarului în care e acuzat de conflict de interese.

Lista PNL pentru europarlamentare ar urma să fie prezentată oficial la începutul lunii martie. Candidaturile la alegerile pentru Parlamentul European pot fi depuse până cel târziu pe 26 martie.