ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul de Kentucky, Rand Paul, a făcut câteva declaraţii extrem de dure despre Hillary Clinton şi politica externă americană, într-o intervenţie la televiziunea Fox News.

Rand Paul, care încearcă să devină candidatul Partidului Republican la preşedinţia SUA, a spus că Hillary Clinton pozează în luptătoare pentru drepturile femeilor, dar a primit bani prin intermediul fundaţiei "Clinton", de la ţări  care biciuiesc public femeile, dacă sunt violate. Hillary Clinton încearcă să obţină nominalizarea Partidului Democrat pentru a candida la funcţia de preşedinte al SUA.

"Primeşte bani din partea ţărilor care abuzează femeile. Trebuie să explice: cum se potriveşte asta cu poza de de promotoare a drepturilor femeii, când ea acceptă bani din partea ţărilor care biciuiesc femeile care au fost violate?", a spus Paul.

Candidatul republican a mai spus că SUA au făcut greşeli în politica externă, implicându-se în prea multe conflicte, iar acest intervenţionism s-a întors împotriva Americii.

"Eu sunt singurul candidat care spune că războiul din Libia a fost o greşeală, că bombardarea preşedintelui Assad îi va face mai puternici pe cei de la ISIS, că înarmarea islamiştilor anti-Assad este o greşeală", a spus el.

Rand Paul a mai afirmat că prin intervenţiile în Libia şi Siria, SUA au înarmat, indirect, gruparea teroristă ISIS.

"Sunt un republican stil Reagan. Cred în conceptul de pace prin putere. Cred că intervenţiile militare nu sunt mereu o soluţie şi duc uneori la consecinţe nebănuite. De exemplu, războiul lui Hillary asupra Libiei a dus la haos în acea ţară şi a permis ridicarea islamismului radical. Acum suntem mai supuşi riscului decât eram înainte de acel război. Acel război a fost o greşeală şi SUA au greşit implicându-se în detronarea lui Gaddafi. Oamenii care mă critică îi trimiteau arme lui Gaddafi, iar apoi au susţinut public izgonirea lui de la putere. Eu sunt pentru intervenţii atunci când e vorba de interesele americane, sunt pentru lupta împotriva ISIS. Dar sunt trist când ştiu că ISIS a primit arme, indirect, prin intervenţionismul unor oameni din partidul meu şi de la preşedintele Obama", a declarat Rand Paul.

Rand Paul este de profesie medic şi este senator de Kentucky. Este căsătorit şi are trei copii. Pe 7 aprilie şi-a anunţat candidatura la preşedinţia SUA. Într-un sondaj de opinie comandat de Fox News, Rand Paul este creditat cu 46% din intenţia de vot a americanilor.

https://youtu.be/7SNGuC0Xedo