Conform unui raport publicat miercuri de Global Harvest Initiative, lumea ar putea să rămână fără hrană până în anul 2050 dacă nu crește productivitatea agricolă, transmite CNBC citat de Agerpres.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Potrivit acestui raport, cu o populație a lumii de cel puțin nouă miliarde de persoane în 2050, cererea pentru alimente va depăși producția dacă ritmul actual de producție rămâne același.

"Țările trebuie să dea prioritate agriculturii și creșterii hranei în manieră sustenabilă. Dacă nu facem acest lucru am putea avea probleme mai repede, chiar din 2030", a declarat directorul GHI, Margaret Zeigler.

Margaret a mai adăugat că pe măsură ce populația va crește, din ce în ce mai multe persoane vor ajunge în clasa de mijloc ceea ce înseamnă că vor consuma mai multă carne și produse lactate, lucru ce va pune noi presiuni asupra resurselor alimentare.

Directorul GHI a mai precizat că acesta este al cincilea an în care GHI realizează rapoarte privind productivitatea agricolă mondială însă acum este pentru prima dată când analiza a descoperit că producția de hrană este o sursă de îngrijorare. Lipsa de acțiune ar îngreuna situația micilor fermieri și a celor săraci care ar suferi de pe urma creșterii costurilor. În plus, ar avea de suferit și mediul prin reducerea nivelului apelor în condițiile în care această resursă se va diminua din cauza suprapopulației și a utilizării crescute în agricultură.

"De asemenea, vom vedea o creștere a emisiilor de metan provenite de la vite dacă nu vom învăța să producem mai mult utilizând același sau mai puține resurse", a încheiat Zeigler.