ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Belea este un maramureşean în vârstă de 63 de ani care a devenit peste noapte eroul englezilor, după ce povestea sa a ţinut capul de afiş al ziarelor din "Insulă". Românul s-a rătăcit la metrou şi a reuşit să supravieţuiască timp de patru zile în metropola britanică.

Jurnaliştii englezi au aflat cum a reuşit să supravieţuiască românul Vasile Belea in Londra.

Maramureşeanul se afla în vizită la fiul său şi s-a pierdut marţi, la metrou. Ciprian Belea a urcat in tren, însă tatăl său nu a apucat să facă acelaşi lucru întrucât uşile s-au închis rapid.

Bătrânul i-a abordat pe poliţiştii londonezi de două ori, dar cum nu cunoaşte limba engleză nu s-a putut face înţeles şi nici oamenii legii nu şi-au dat interesul pentru a-l ajuta.

Singur, nea Vasile a căutat adăpost în magazine şi localuri, în timp ce noaptea lua la pas străzile din Londra pentru a ramâne treaz. Englezii scriu ca românul a petrecut o zi într-o agenţie de pariuri, plecând abia la ora 22.00, când aceasta s-a închis.

În momentul despărţirii de fiul său, Vasile Belea avea 20 de lire în buzunar şi un telefon mobil fără cartelă sim. A reuşit să se hrănească cheltuind doar 17 lire în cele 4 zile petrecute pe stradă.

Batrânul din România rătăcit în Londra a fost găsit. Poliţiştii englezi l-au IGNORAT când le-a cerut ajutorul

Românul a revenit în sânul familiei vineri seară, după ce şi-a văzut fotografia într-un ziar şi s-a dus la o secţie de poliţie pentru a cere ajutor.