ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


[video ]http://www.youtube.com/watch?v=eWFSJpj3rlg[/video]
Apele râului Tamisa au inundat mai multe zone de la est de Windsor, în apropierea Londrei. Mii de case au ajuns sub ape, lucru valabil și pentru multe stații de cale ferată, ceea ce i-a surprins pe mulți. Cauza inundațiilor sunt ploile abundente din ultimele două luni. The Guardian anunță că acestea amenință zonele situate în Greater London.
Majoritatea oamenilor afectați declară că nu au mai văzut vreun astfel de fenomen în această zonă. Se pare că Tamisa nu a mai atins un asemenea nivel din 1980.
Sinistrații acuză guvernul de proastă gestionare, însă reprezentanții acestuia au altă părere. Premierul David Cameron refuză să responsabilizeze vreun departament guvernamental. „În mod clar, oamenii s-au confruntat cu situaţii foarte dificile şi se vor confrunta cu situaţii dificile. Şi de aceea vom face tot posibilul pentru a-i ajuta. Am adus mai multe pompe” a declarat acesta.
„Desigur, oamenii pe care i-am întâlnit peste noapte şi dimineaţa sunt mai interesaţi să afle cine dă vina pe cine ci de modul în care oamenii vor colabora pentru a se asigura că afacerile lor vor fi reluate în plină forţă” , susține vicepremierul Nick Clegg.
Anglia nu este singura țară europeană care se află sub amenințare. În Sud-Estul Franței, cât și în Italia, există amenințări ale apariției unor noi valuri de inundații.