Donald Trump se declară pregătit să impună tarife vamale pentru importuri din China în valoare de 500 de miliarde dolari, trimițând unde de șoc pe piețele financiare globale, transmite Reuters.  
 
„Suntem deciși la o sumă colosală. Sunt pregătit să ajung la 500", a afirmat Trump, într-un interviu dedicat dezechilibrelor comerciale cu China, prezentat vineri la CNBC. Întrebat despre posibilul declin al piețelor bursiere în urma introducerii noilor taxe, Trump a răspuns: „Dacă se întâmplă, asta e! Nu fac asta din rațiuni politice. Fac asta pentru că este cel mai bun lucru pentru țara noastră. Am fost jumuliți de China mult timp", relatează Agerpres.
 
Declarația vine după ce, în prima săptămână din iulie, SUA și China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanșat cel mai mare război comercial din istorie. De partea cealaltă, președintele american acuză China de practici comerciale incorecte și vrea ca autoritățile de la Beijing să adopte măsuri pentru reducerea deficitului comercial de 375 de miliarde de dolari al SUA pe relația cu China.
 
Săptămâna trecută, Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care amenință să le taxeze din septembrie. Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice și produse de papetărie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews